Bits – Komprimeret styrke og avanceret teknologi

Kravene til det lille metalstykke der overfører maskinens kraft til skruen er højere end nogensinde.

Vi kigger nærmere på de forskellige typer bits og teknologien bag.

 

Standard bits
Langt de fleste producenter af bits til det professionelle marked anvender S2 stål. S2 stållegeringen udmærker sig ved at indeholde wolfram. Wolfram giver en meget kraftig hærdning af stålet, der tillader bitten at arbejde under det store arbejdstryk der kommer fra skruemaskinen og forlænger dermed bittens levetid betragteligt. Det er ligeledes denne hærdning der gør, at en S2 bit typisk vil knække under for høj belastning i stedet for at sno sig.

S2 bits fås I mange forskellige længder. Standarden er 25 mm men STACO leverer S2 bits helt op til 89 mm. Den ekstra længde tillader skruning på steder, hvor det normalt ikke ville være muligt at komme til med en almindelig bitholder. Den længere konstruktion af bitten nedsætter dog modstandsdygtigheden, og det anbefales derfor at sætte maskinens effekt ned, når man anvender de lange bits.

Se STACOs udvalg af S2 bits her.

 

Heavy Duty bits
Skruemaskinerne er gennem de senere år blevet betydeligt kraftigere. I dag yder stort set alle batteridrevne maskiner 18V eller endnu mere.

For at imødekomme belastningen fra de kraftige maskiner, er der udviklet særligt hårdføre bits i S3 stål – dem vi hos STACO kalder Heavy Duty bits. S3 stålet indeholder silikone der giver et smidigere stål, som kan give efter for de kraftige vrid i stedet for blot at knække under belastningen.

STACOs Heavy Duty bits er designet med en slankere form end almindelige bits. Den slanke krop – torsion zone – giver sammen med silikonen endnu højere vridstyrke. Denne teknologi kaldes Torsion Technology.

Se STACOs udvalg af Heavy Duty Bits her.

 

Impact bits

Flere og flere professionelle er begyndt at anvende slagnøgler til skruearbejde. Afhængigt at medie og belastning, kan selv Heavy Duty bits komme til kort. Slagnøglerne der, modsat skruemaskinerne, fungere ved at slå omdrejningerne, overfører en meget høj belastning til bitten som selv den særlige torsion zone kan have svært ved at klare.

Til brug i slagnøgler anbefaler vi derfor STACO Heavy Duty Impact bits, udviklet specielt til slagnøgler. Impact Bits (eller slagnøglebits), har en længere torsion zone, og har dermed et større område til at fordele kraftpåvirkningen fra slagnøglen.

I modsætning til S2 bitsene giver den ekstra længde altså her en højere styrke til bitten.

Se alle STACO Heavy Duty Impact Bits her.

 

Farvekodede bits
Mange producenter tilbyder skruetrækkere, hvor størrelsen er kodet efter kærv-typen, således at fx alle torx-bits har én farve og alle PH-bits har en anden farve.

I samarbejde med den danske industri, har STACO siden 2009 udviklet en unik løsning med farvekoder til de mest anvendte bitstørrelser. De fleste kan hurtigt skelne Torx-bits fra PH-bits osv. Når det kommer til den enkelte størrelse, er det sværere at se forskel på fx TX20 og TX25.

STACO har derfor identificeret de mest anvendte bits størrelser i Danmark og designet en unik farvekodning netop til disse (PH2, PZ2, TX10, TX15, TX20, TX25 og TX30). Hver bitstørrelse har altså sin egen unikke farvekode. Så er det altid er nemt at finde præcis den bit man skal bruge.

Se STACOs udvalg af farvekodede bits her

Nyeste artikler

REACH

REACH er en EU-forordning der er vedtaget for at beskytte både mennesker og miljø mod skadelige kemikalier. REACH-forordningen varetages i det daglige, af EU’s kemikalieagentur

Læs mere »